• BIST 8945.8
  • Altın 3033.718
  • Dolar 34.2777
  • Euro 37.0994
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 6 °C

Bel Sorunları İçin Cihazlar

Abdullah Güdendede

Hastalıklar, bireylerin yaşamının başından sonuna kadar bir şekilde yollarının kesiştiği takipçilerdir. Hayatının her döneminde taşıdığı hastalıklar yanında bulaşma ihtimali olan hastalıklarla da mücadele eden bireyler bunla da kalmayıp fiziksel rahatsızlarda olduğu gibi zamanla edinilen rahatsızlıklarla da mücadele eder. Fiziksel rahatsızlıkların oluşumunda kendi yaptıklarımız, genetik faktörler kadar etkilidir. Hatalı hareketlerin ve duruşların zamanla bir fiziksel soruna dönüşmesi kaçınılmazdır. Bel fıtığı rahatsızlığı da bir şekilde bizi bulan bu tür fiziksel hastalıklardandır.

            Bel ağrılarının az bir kısmını bel fıtığı oluştursa da bireylerin korkulu rüyaları haline gelmiştir. Tedavi konusunda çok fazla yöntem üzerinde durulmaktadır. Bununda nedeni tam çözüm oluşturacak bir yöntemin bulunamamış olmasıdır. Kırık çıkıkçı tayfanın da revaçta olmasının en temel nedeni de budur. Asıl sorun fizyoterapistle hastayı birleştirecek bir sağlık sistemimin olmamasıdır. Buda tedavide ve yönlendirme de eksiklik oluşturuyor. Fiziksel bir problemi kalıp egzersiz çizelgesiyle çözmenin mümkün olmadığını yapılan bilimsel çalışmalar göstermiş durumdadır. Sadece ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlarla da bu problemi aşmanın mümkün olmadığı için fiziksel bir alt yapısı olan bel fıtığında çözüm diye hastalar farklı yollara sapmıştır. Halbuki donanımlı bir fizyoterapist elinde zaten gereken yönlendirme ve tedavi yapılabilir. Hastaların bel fıtığı için yöntem peşinde koşmaları ve bir yöntemi tek çözüm olarak görmeleri ise doğru değildir. Eğer tek bir yöntem herkes de bel fıtığını çözebilseydi diğerlerine gerek kalmazdı.

            Bel fıtığı tedavisinde bir cihazın icat olması beklentisi çoğu kimsede vardır. Kısa yoldan bir tedavi isteği bireyin isteğidir. Ancak herkese iyi gelecek tek bir yöntem olması zordur. Bu konuda ise neredeyse imkânsızdır. Bel fıtığının bireyde oluşma mekanizmaları farklıdır. Kas kuvvetsizliği bir sebep olduğu gibi kas kuvvet dengesizliği de bir sebeptir. Bunun yanında travmatik durumlar da etkilidir. Bacak boy farkı, eklem problemleri ve genetik alt yapı ve diğer etkenler bireylerde fıtık oluşturabilir. Tedavi de bütün bunların iyi değerlendirilmesi gerekir ve bireye özgü fıtık tedavi programı oluşturulmalıdır. Medikasyon konusunda gerekli işlemler yapıldıktan sonra fizyoterapist tarafından uygun egzersiz reçetesi ve manuel yöntemlerle hastanın tedavisi yapılır.

            Tek başına bir cihazı icadından çok donanımlı bir fizyoterapist ile bel fıtığı problemi kontrol altına alınabilir. Tanısı konulmuş bir rahatsızlık ortada iken kalıp egzersizler verilerek bu bel fıtığı probleminin aşılamayacağı barizdir. Bireylerin kırık çıkıkçılara yönelmesinde mevcut sisteminde payı vardır. Hasta haklı olarak rahatsızlığından kurtulmak istiyor. Bu noktada yapılacak işlem fizyoterapiste hastayı ulaştıracak sistemi oluşturmaktır. Hastaların yapacağı da fizyoterapiste ulaşmak için çaba sarfetmektir.

 

 

 

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300