• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 4 °C

Eskil MYO’nun bölümleri

Mustafa Bozdağ

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ilk seçildiği 2009 yılından itibaren Eskil Meslek Yüksek Okulu için çalışmaları başlatmıştı.

İlk ciddi temas 2012 yılında Başkan Alçay ve Dönemin Kaymakamı Fatih Okumuş ciddi bir çalışma yaparak Meslek Yüksek Okulunu Eskil ve Aksaray’ın gündemine girmişti.

2012 yılının aralık ayında Eskil Meslek Yüksek Okulu için İlçe kaymakamı Fatih Okumuş başkanlığındaki Eskil Heyeti Ak Parti Aksaray İl başkanı Fatih YILDIRICI ile birlikte Rektör Mustafa Acar’ı ziyaret ederek Eskil’in Meslek Yüksekokulu taleplerini iletti.

AK parti İl Başkanı Fatih YILDIRICI burada basına yansıyan konuşmasında Eskil’de bir heyecan olduğunu bu heyecanın değerlendirilmesi gerektiğini, “her ilçemizde aynı heyecanın olmadığını” Eskil’de ise bu heyecanın gerçek manada olduğunu ve yapma arzusunda olduklarını ve ne yük verilirse altından kalkacaklarına canı gönülden inanıldığını, o şekilde de bir kapasiteleri var durumları da müsait olduğunun söylemişti.

Daha sonra Söz Alan Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY ise;

 Şu anda Eskil’de ekonomi gerçekten çok iyi, gelir durumu çok iyi ilçenin her şeye açık yüksekokul havası ilçeyi birden patlatacak demişti.

Dönemin Eskil İlçe Kaymakamı Fatih OKUMUŞ, Aksaray’a yük olmaya değil Aksaray’ın yükünü almaya geldik Eskil Yüksekokul kaldırabilecek potansiyeli olan bir ilçe dedi.

Nitekim Eskil Meslek yüksek Okulu; ilk önce Aksaray Üniversitesi Senatosundan geçti daha sonra  17 Nisan 2013 tarihinde YÖK Onayı geldi.

Bundan sonraki aşamada top yerel yönetimde idi;

Eskil Belediyesi Yüksekokulu Eskil’de tutundurmak için Parkından tut birçok alanda öğrenciler için Sosyal yaşam alanları konusunda ciddi çalışma yaptı.

Muamma olan konu Eskil Meslek Yüksekokulunun binası idi. Bu konuda 3 alternatif vardı.

  1. Eskil Belediyesinin eski binası
  2. Atatürk YBO
  3. Yüksekokul için yeni bina

Benim şahsi görüşüm 2 tane Lojmanı, Kapalı spor salonu, Yurdu ve yaklaşık 600 öğrenciye Eğitim verebilecek eğitim Binası olan Şehrin dışında olan Atatürk YBO’nun geçici olarakta olsa Yüksekokulun burada açılması idi.

Ben de o okulda mezun oldum. Şüphesiz ki eskil Eğitimine YBO’nun katkısı tartışılmaz. fakat YBO eskil için popülaritesini yitirdi. 4+4+4 sisteminden sonra 9 yaşında ortaokula başlayabiliyor. Günümüzde çoğunluk 9 yaşındaki çocuğunu yatılı ortaokula göndermez. 

Yeni Bina için Mutlaka çalışma yapılacaktır.  Bunu benim kanımca “Yerel yönetim Eskil’e yüksekokul açıldıktan sonra yüksekokulun kendi planlaması ile yapılmasından yana bir tavır sergileniyor.” Şu an gelinen noktada Aksaray Üniversitesi Rektörlüğünün uygun gördüğü Eskil Belediyesi’nin eski binasında öğretime başlayacak görünüyor.

Bunun ile İlgili olarak Eskil Belediyesi’nin binası yüksekokul olarak düzenlenmesi için İhale edilmiş Haziran ayı sonuna hazır ve teslim edileceği bilgilisini aldım.

YÖK Eskil’e açılacak 4 Bölüme Onay verdi.

  1. Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü
  2. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü  
  3. Otobüs Kaptanlığı Bölümü
  4. Lojistik Bölümü

Bununla ilgili olarak 3 öğretim görevlisinin atandığı 3 Doçent için ise YÖK onayının beklendiği şeklinde duyum aldım.

Eskil’e Yüksekokul için Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlker Çamkerten hoca çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor.

Sonuç olarak Eskil’e Meslek Yüksek Okulu için son aşamaya gelindi. Bir aksilik çıkmazsa 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Eskil Meslek Yüksek Okulu öğrenci alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300