Genellikle basit nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Peki nedir bu basit nedenler? Örneğin; duş esnasında koltuk altının tıraş edilmesi ya da sürekli o bölgenin sürtünmesi kararmalara yol açabilmektedir. Ama bu kararmaların hepsinin sebebi bu değildir tabi ki. Bazen ciddi hastalıkların belirtisi olabilmektedir.
Koltuk altı kararması neden olabilecek diğer bir durum ise hamilelik dönemidir. Hamilelik döneminde bayanlar hormonel değişiklikler yaşamaktadır. Bu değişiklikler koltuk altında lekelerin oluşmasına ya da cilt renginin değişmesine sebebiyet verebilir.
Bazı koltuk altı kararmaları evde uygulanacak olan yöntemler ile tedavi edilebilmektedir. Fakat bazen yakalanılmış olan hastalık sebebi ile doktora gitmek gerekebilir. Örneğin; akantozisnigrikans adındaki hastalığa yakalanmış iseniz bu hastalık vücudunuzda lekelerin oluşmasına ve bunun beraberinde koltuk altı kararmalarına yol açabilmektedir. Bunun için bir doktordan yardım almakta fayda vardır. Obez olan insanlarda da bu durum sıkça görülebilmektedir. Bunun nedeni ise vücutta bulunan bezlerin gerektiği gibi çalışmaması koltuk altı ile ilgili durumların olmasına yol açmaktadır. Doktora başvurma sürecinizi ise şöyle belirleyebilirsiniz. Eğer evde uygulanan tedavi yöntemlerine olumlu bir karşılık alamadıysanız doktora gitmelisiniz.
Tüm bunların yanında koltuk altı kararması nasıl geçer ile karşılaşmamak için alınabilecek önlemlerde mevcuttur. Bunların arasında deodorantların kullanılmaması, kotlu altını tıraş etmek yerine ağda ile o bölgenin temizlenmesi, tüy dökücü kremlerin tercih edilmemesi gibi önlemler yer almaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.