Toplantının açılış konuşmasını Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Aksun yaptı,
Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun konuşmasında,bilişim sektöründe ürün ve çözümleri, katılımcıları olan şirketlerle paylaştıkları ortak buluşma noktası olduğunu söyledi., '2015 yılı kurumların, hızlı gelişen teknolojiyi ve dijital dönüşüm stratejilerini konuştukları ve bunları planladıkları bir yıl oldu. 2016'nın ise bu stratejileri uygulamaya geçirdikleri ve daha somut adım attıkları bir yıl olmasını bekliyoruz'
Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi'nin, kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin 'bilişim' ekseninde önemli etkinliklere imza attığını ifade eden Aksun, bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Aksun, Türkiye'de geçen yıllar içinde bilişim alanında önemli mesafe kat edildiğini belirterek, şöyle devam etti:
'Bilişim Sanayicileri Derneği 'Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2015 Yılı Pazar Verileri'ni 31 Mayıs'ta açıkladı. Derneğe göre, istihdam gücünü 113 bin kişiye çıkaran sektörün ihracatı da 2,2 milyar liraya ulaştı. 2015 yılı kurumların, hızlı gelişen teknolojiyi ve dijital dönüşüm stratejilerini konuştukları ve bunları planladıkları bir yıl oldu. 2016'nın ise bu stratejileri uygulamaya geçirdikleri ve daha somut adım attıkları bir yıl olmasını bekliyoruz.'
Programda yazılım pazarında ERP, iş analitiği, mobil uygulama, veri güvenliği ve veri yedekleme alanları, hizmet pazarında ise bulut ve barındırma hizmetleri ile beraber destek hizmetlerinin büyümesinin beklendiğini vurguladı.
'Küçük ölçekli işletmeler için bulut üzerinden yazılım çözümlerinin sunulması, 2016 yılında bir hayli artacağının konuşulduğu toplantıda. 'Bulut ve barındırma hizmeti sunan şirketlerin sayısında da artış olacağını, . 2017 yılında buluta bağlı servisler Türkiye pazarında daha da yaygınlaşacak. 2017 yılının ülkemiz için dijital dönüşüm konusunda çağ atlama yılı olacağı belirtildi.
Konya Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öztürk de dernek olarak bilişimle kalkınma alanında çeşitli projeler yaptıklarını aktardı.
Derneğin üyesi olan bir firmamız İnsansı Robot Fabrikaları'nın temelini geçen yıl attığını anımsatan Öztürk, 'Yakın zamanda açılışını yapacağımızı ümit ediyorum. Öte yandan bilişim ve yazılım derslerinin matematik ve fen dersleri gibi önemsenmesini arzu ediyoruz. Bilgi teknolojileri üreten ve bilgi ekonomisi ağırlıklı ülkelerin hızla geliştiğini görüyoruz. Ülkemizin de bu alanda gelişmesi için çabalıyoruz.
Konya bilişim kenti olacak biz bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz dedi.
Program sonunda katılımcılara firmalar tarafında çeşitli hediyeler çekiliş ile verildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.