22 Aralık 2024
  • İstanbul6°C
  • Ankara4°C

AHMET KELEŞOĞLU SERVETİNİ EĞİTİM YOLUNDA HARCADI

Merhum iş adamı Ahmet Keleşoğlu, Konya Aydınlar Ocağı’nda anıldı. Abdullah Alkan, “Ahmet Keleşoğlu'nun çoçuğu olmadı. Fakat servetinin büyük bir kısmını eğitim yolunda harcadı” diye konuştu.

Ahmet Keleşoğlu Servetini eğitim yolunda harcadı

Konya Aydınlar Ocağı'nın bu haftaki Salı Sohbetleri'nde, “Bir Başarı Abidesi” olarak geçtiğimiz Ocak ayında kaybettiğimiz Ermenekli iş adamı Ahmet Keleşoğlu’nun aile, iş ve çalışma hayatı anlatıldı. Konuşmacı Abdullah Alkan, Konya’da kurulan Selçuk Ecza Deposu’na çalışmak için 13 yaşında girdiğini, 1958’li yıllarda Konya’da bir ecza deposu ve 15 eczane bulunduğunu belirterek “O zamanlarda siparişleri telefonla alır, makaralı büyük teyplere kaydeder ve çözdükten sonra yazarak işlerin takibini yapardık. Şirket büyümeye başlayınca görev taksimi yapıldı. Ben “Muhasebe Müdürü” olarak işime devam ettim” diye konuştu.


Hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu’nu bir patron olarak değil, bir baba ve bir ağabey olarak görüp tanıdığını söyleyen Abdullah Alkan, “Ahmet Bey, şirket ve holdingde çalışan herkesin fikrini alır ve açıkça konuşmalarını isterdi. Onun her dediğini yapmazdık. Fikrimizi söyler, bazı kararlarında bunun yanlış olduğunu söyler ve kendisini uyarırdık. Aradan 3-4 ay geçtikten sonra bizi telefonla arar ve siz haklı çıktınız, iyi ki benim sözümü dinlemediniz diyerek bizi tebrik ederdi” şeklinde açıklamalar yaptı.


21 Kasım 1924 tarihinde Karaman'ın Ermenek ilçesinde Hacı Mustafa Efendi ve Emine Hanım’ın beşinci çocukları olarak doğan Ahmet Keleşoğlu’nun, ilkokula başlamadan önce babasından Kur’an-ı Kerim okumayı ve namaz kılmasını öğrendiği ifade eden Alkan, 1934’de Merkez İlkokulu’na iki yıl gecikmeyle başladığını ve en çok sevdiği dersin de matematik olduğunu söyledi. 1939’da ilkokulu bitirdikten sonra Konya Askeri Ortaokulu’na sınavları kazanmasına rağmen sağlık muayenesinde gözlerinin askeri eğitime elverişli olmadığı gerekçesiyle okula kabul edilmediğini dile getiren Alkan, yıllar sonra Keleğoğlu’nun bu durumu; “Her şeyde bir hayır vardır. Büyük bir istek ve hevesle sınavlara katıldım kazandım, eğer askeri okula kabul edilseydim iş adamı olamayacaktım” sözleri ile ifade ettiğini kaydetti.


HAYIR HİZMETLERİNDE BULUNDU


Ahmet Keleşoğlu'nun Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne yaptığı katkılarıyla, Bakanlar Kurulu kararı ile fakültenin adı “Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi” olarak değiştirildiğini ve eğitimin yanında kültür alanında da pek çok destekte bulunduğunu dile getiren Alkan, “Bu doğrultuda Konya Selçuklu Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda yapılan Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi, 5 Mayıs 2007'de hizmete girmiştir. Ayrıca Ermenek'te inşa edilen Nezahat - Ahmet Keleşoğlu Camii 2008 yılında hizmete açılmıştır” dedi. Vakfın 8 okul yaptırdığını ve


Alkan, sunum şeklinde yaptığı konuşmasını “57 yıl içerisinde ülkemizin en büyük şirketlerinden olan Selçuk Ecza Holding ve Ahmet-Nezahat Keleşoğlu Vakfı; “güven, denge, istikrar” ilkeleri ile sonsuza kadar yaşayacaktır. Biz çocukların seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Mekânın cennet, ruhun şâd olsun Dr. Hacı Ahmet Keleşoğlu!” sözleriyle tamamladı. Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sohbetin sonunda katılımcılara, 40’ı çıkan Ahmet Keleşoğlu’nun ruhuna Hacıveyiszâde Camii’nde indirilen hatimler, okunan ilahiler ve dualarla birlikte dağıtılan şekerlerden ikrâm edildi. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü de, Abdullah Alkan’a çeşitli kitaplardan oluşan yayınlar hediye etti. haberfark.net

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.