BYEGM, 45 ÜLKEDEN 162 GAZETECİYİ TÜRKİYE’DE AĞIRLADI
BYEGM tarafından düzenlenen “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı kapsamında, 45 ülkeden toplam 162 yabancı gazeteci Türkiye’de ağırlandı.
05 Ocak 2017 Perşembe 12:30
Türkiye’yi derinden etkileyen 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, bu menfur darbe girişiminin gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı kamuoyuna daha iyi anlatılabilmesi bakımından, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından düzenlenen “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı kapsamında, 45 ülkeden toplam 162 yabancı gazeteci Türkiye’de ağırlandı.
BYEGM’den Milli Mücadele Ruhuna Uygun Proje
Türkiye’yi derinden etkileyen 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, bu menfur darbe girişiminin gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı kamuoyuyla paylaşılması ve daha iyi anlatılabilmesi bakımından, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından yürütülen “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı düzenlendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, BYEGM’nin 97 yıllık geçmişinde olduğu gibi kuruluşuna vesile olan milli mücadele ruhuna uygun bir projeye imza attığını söyledi. Düzenlenen program kapsamında 15 ayrı heyet olarak 45 ülkeden toplam 162 gazetecinin Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunduğunu ifade eden Paslı, Türkiye’nin demokrasi tarihi ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğraf sergisinin ziyaret edildiğini belirtti. Paslı, temaslar esnasında yabancı basın mensuplarının 15 Temmuz darbe girişiminde hedef alınan TBMM’si binasında da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldıklarını kaydetti.
BYEGM’nin Türkiye’nin Darbeler Tarihi Sergisi İlgi Görüyor
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından hazırlanan, 15 Temmuz darbe girişimi ve öncesinde Türkiye tarihinde yaşanan darbe dönemlerini konu alan sergide; 27 Mayıs 1960 darbesi, Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Başbakan Adnan Menderes başta olmak üzere hükümet üyeleri ve birçok Demokrat Partilinin tutuklanarak Yassı ada'ya götürülmesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 muhtırası, 18 Haziran 1997'de Necmettin Erbakan'ın başbakanlıktan istifa etmesiyle koalisyon hükümetinin düşmesi ve 30 Haziran 1997'de Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk ile birlikte yeni hükümeti kurması, 2003 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulunda milletvekili yemini etmesi, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclisin bombalanması ve ardından halkın meydanlara çıkmasını anlatan fotoğraflar ve hikayelere yer verilmekte. Sergide ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanan olayları anlatan belgesel film gösterimi yapılıyor.
45 Ülkeden 162 Gazeteci Türkiye’de Ağırlandı
BYEGM’nin “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı kapsamında; ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya, İngiltere, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Malezya, Endonezya, Kamboçya, Vietnam, Namibya, Nijerya, Gana, Uganda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mozambik, İsveç, Rusya, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Makedonya, Angola, Birleşik Krallık, Etiyopya, Gana, Kamerun, Kenya, Nijerya, Senegal, Uganda, Sudan ve Çin olmak üzere; toplam 45 ülkeden, 162 gazetecinin yer aldığı 15 ayrı heyet Türkiye’de ağırlanarak, bilgilendirme yapıldı.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2013 Güvenli Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.