DEVLET BAHÇELİ'DEN O GEOMETRİK ŞEKİLLERİNE AÇIKLAMA
MHP Lideri Devlet Bahçeli, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda gelir adaleti hedefini geometrik çizimlerle ifade etmişti. Başbakan Davutoğlu da “Sayın Bahçeli elipsle, üçgenle uğraşmasın, biraz paralelle ilgilensin” diye eleştirmişti.
Bahçeli, dün elipsli sosyo-ekonomik tahlili çizip, anlatarak, şunları belirtti: “Başbakan anlamaz elipsten. Elipsin ne olduğunu bilmezler. Siyasi ideolojilerin ekonomi ve sosyal politikaların uygulanmasına vahşi kapitalizm bir piramit ortaya koymuştur. Piramitin adaletsizliği, yanlışlıklar karşılığında bir de artık değer olarak nitelendirilen bir bölümü, Marksist temel artık değeri başkasının almasını istemiş, devlete vermiştir. Bunun ikisi de MHP’ye ters. Tabii Erdoğan ve Davutoğlu’nun anlayabileceği bir dilden elipsi şöyle tanımlayabilirim: Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, haksız kazanç, rant ekonomisinden yararlanma dediğimde, aşırı derecede gelir elde etmiş olanların, birbirlerinin haksızca mal edinimlerinin sıfırlanması, fukaranın da en aza indirilmesi hali bize göre elipstir.”
ÇÖZÜMÜN ÇATI ADAYI FİDAN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifasıyla ilgili, “PKK’nın siyasallaştırılması, Başkanlık sisteminin getirilmesi için 400 milletvekili talebinin karşılanması için çözüme taraftar olan AKP-PKK-HDP’nin ortak bir isim üzerinde uzlaşması lazım. Bu kim olabilir? Burada süreci beraber götürdüklerini zannediyorum. Çözümün çatı adayı olarak düşünmek lazım” dedi. Kırşehir mitingi sonrasında gazetecilerle sohbet eden Bahçeli, özetle şunları belirtti:
NEDEN 7 ŞUBAT
(MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifası) Aslında tartışılan boyutlarıyla ele alıp bir polemiğin içerisine girmek istemeyiz. Bunu olduğundan fazla abartmamak lazım. İkinci bir konu da 7 Şubat’ta hatırlarsanız MİT Başkanı üzerinde bir soruşturmanın başlatılması talebi karşılığında, o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı’nın himayesi altına girmek suretiyle soruşturmadan kendisini kurtarmıştı. Şimdi ayın 10’una kadar daha 3 gün varken neden 7 Şubat tercih edildi? Niye 7 Şubat? Geçmiş dönemdeki 7 Şubat’ın oradaki alınan kararlar, eylemler bugün için değerlendirildiğinde demek ki siyasi hayatta da devamı için bir 7 Şubat tercih edilmiştir. Gün aynı, isim aynı. Cumhurbaşkanı’nın himayesinde Meclis’e girerek, yeni bir durum üzerinde, yeni bir koruyucu vesayet gibi bir düşünce mi var onu bilemiyorum. Bunu zaman gösterecektir ama zannediyorum Türkiye’nin gündemi bir kişi üzerinde bu kadar abartılarak tartışılması kanaatimizce doğru değildir. Kamu kesimindeki diğer insanlara göre mesleki yönden bir farklılığı vardır ama 657’ye göre bir farklılığı yoktur.
YENİ SENARYO MU
Oslo’dan bugüne kadar müzakere sürecini sürdüren bir kişinin, 400 milletvekili talebi oluştuğu bir dönemde siyasi sonuçları itibarıyla, yeni bir çizgide görev üstlenmesi acaba söz konusu mudur? Bu çok önemlidir. Yani AKP-PKK-HDP çizgisinin üzerinde önümüzdeki günlerde yeni bir düşünce gelişecekse bunun ortak ismi Hakan Fidan olabilir mi? Bu sorunun cevabı çok önemli. Yeni bir siyasi oluşumun, siyasi koalisyonun, siyasi desteğin veya siyasi çözüme etki sağlayacak yeni bir eylemin yeni bir figürü olabilir mi? Bu acaba yeni bir senaryo mudur? Beşir Atalay olmaz, 3 dönemini doldurdu. Bugünkü Başbakan’ın böyle büyük bir operasyonun altından kalkabilecek bir birikiminin olmadığı görüldü. Hangi ismi önerirlerse PKK kabul eder. Türkiye’nin Çözüm Süreci’nin çatı adayı, koalisyonların çatı Başbakanı herhalde Ahmet Sani olmayacağa benziyor, Serok Ahmet de yeterli olmayacaktır.
hürriyet
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2013 Güvenli Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.