DİYET BECERİ İŞİ 7 HAFTADA ÖĞRENİLEBİLİR!
Köse, “Psikoterapi ile zayıflama sistemi ile bunu öğrenmek mümkün. ” diye konuştu.
28 Şubat 2016 Pazar 21:45
Hızlı kilo verme yerine “kalıcı” kilo vermek için diyet yapmanın bir beceri haline gelmesi gerektiğini belirten beslenme ve diyet uzmanı Gizem Köse, diyet yapma becerisinin 7 haftada öğrenilebileceğini söyledi. Köse, “Psikoterapi ile zayıflama sistemi ile bunu öğrenmek mümkün. ” diye konuştu.
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Gizem Köse, hızlı kilo kaybı yerine kalıcı kilo kaybı olması için kişinin diyet yapmayı beceri haline getirmesi gerektiğini söyledi. Köse, şunları söyledi:
“Kilo yönetimi ve diyet yapma becerisiyle ilgili yakın zamanda program izleme şansı buldum. Programda benim de içinde bulunduğum, uyguladığımız Psikoterapi ile Zayıflama sistemi ele alındı. 7 haftalık sistemde diyet yapma becerisi öğretiliyor ve hedeflere yakınlaşma sağlanıyor. Hızlı kilo kaybı yerine kalıcı kilo kaybı olması için kişinin diyet yapmayı beceri haline getirmesi gerekiyor. Birkaç deneme yapan kişilerde bu program daha etkili oluyor. Bu yüzden bolca diyet yapan kişileri şanslı sayabiliriz. Kısacası sürekli diyet denemiş olmak aslında bir zaman kaybı değil, kişi için diyet yapma becerisini öğrenmeyi kolaylaştırıyor.”
Öğünlerinizi sıklaştırın yağdan kilo verin
Gizem Köse, diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenleri de şöyle sıraladı:
“Yağdan kilo kaybetmek için öğünlerinizi sıklaştırmanız gerekli. Öğünlerde tüketilen besinler tek yönlü olduğunda ya da gün içinde çok az besin tüketildiğinde kilo kaybı uzun dönemde kastan oluyor. Vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri vücuda vermediğinizde kendisini tehdit altında hissediyor ve korumaya geçerek yağ depolanmasını arttırıyor. Buradan da anlayabileceğiniz gibi az yemek aslında size uzun dönemli kilo kaybı sağlamıyor.
Miktara dikkat!
Besin gruplarının hepsini bir arada tükettiğinizde aslında vücuda ihtiyacı olan her şeyi vermiş oluyorsunuz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var: Besin gruplarının hepsini beraber tüketin ancak miktara dikkat! Süt, et, tahıl ve meyve-sebze grubundan benzer miktarlarda ve bir tabağa sığacak şekilde tüketmeniz gerekiyor. Yani örnek verirsek 10 kaşık makarna yanında 3 kaşık yoğurt olmaz, benzer oranlarda olmalı, bir de yanına sebze grubu eklenmeli.
Uykuda metabolizmayı hızlandırabilirsiniz..
Bir de sürekli duyduğum ve artık herkesin kafasına yerleşen bir tabuyu yıkmak istiyorum: ‘Saat 7’den sonra bir şey yememek lazım’ – hayır – uykudan 4 saat öncesine kadar akşam öğününü bitirmiş olmanız, 2 saat sonrasında da karbonhidrat ve protein içeren bir ara öğün tüketmeniz lazım. Bu ara öğün uyku durumundayken metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacak ve sabah kalktığınızda kahvaltı yapmanızı sağlayacak. Bazı örnekler vermek gerekirse; 1 küçük avuç leblebi + 1 çay bardağı süt, 2 adet salatalık + 3 kaşık baharatlı yoğurt, 2 adet etimek + 1 bardak ayran; eğer tatlı isterseniz de 1 orta boy meyve + 2 adet ceviz, 2 adet bisküvi + 1 çay bardağı süt, 1 adet meyveli yoğurt gibi…!”
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2013 Güvenli Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.