ESER NİTELİKLİ ELAMANIN İŞ GÜCÜNDEKİ ÖNEMİNE VURGU YAPTI
Önde Danışmalık ve Mesleki Eğitim Genel Koordinatörü Mahmut Eser nitelikli elamanın iş gücündeki önemine vurgu yaptı.
17 Ağustos 2015 Pazartesi 07:15
Önde Danışmalık ve Mesleki Eğitim Genel Koordinatörü Mahmut Eser, “Nitelikli Elemanın İş Gücünde Önemine değinerek, Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kalkınmalarında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek nitelik veya kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir” dedi.
Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir diyen Önde Danışmalık ve Mesleki Eğitim Genel Koordinatörü Mahmut Eser, Ülkemizde gelişme dönemi içerisinde tarımdan sanayiye, sanayiden de teknoloji dönemine geçmiştir. Bu geçiş dönemi içerisinde hep bilgiyle olmuş ve olmaya devam edecektir. Meslek eğitimi özellikle iki amaca yönelmektedir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Eskiden olduğu gibi Babadan, ustadan görerek öğrendiğinle yetinmek artık tarih olmuştur. Diğer bir anlamla diplomalı gençlerden daha çok "vasıflı" gençlere ihtiyaç var” dedi.
Bir "vasfa" sahip olmanın önemini belirtmek için kullanılan atasözlerinden biride "sanat altın bileziktir" sözünü hepimiz büyüklerimizden çokça duymuşuzdur diyen Eser; Nitelikli işgücü açığının kapatılması için en etkin yol ise mesleki eğitimin yaygınlaştırılmasından geçmektedir. Sanayinin bu gelişen yeniliklere uyum sağlayıp, üretim yapabilmesi, her gün değişik rekabet ortamı yaratmakta ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen bilgiye sahip kalifiye personeli olan sanayiciler kazanmakla birlikte dünyaya açılmaktadır. Yapılacak eğitimin kısa süreli, ucuz, sürekli ve halkla bütünleşmiş sağlam esasları olmalıdır. Bu da Ülkemizde mesleki eğitim önemiyle beraber eğitim baş sırayı almaktadır. Ülkemizde Mesleki Eğitim ile işgücü piyasasına nitelikli işgücü kazandırılmaktadır. Ülkemizde asıl sorun “İşsizlik Değil, Mesleksizlik ve Nitelikli Personel Eksikliği” sorunudur. İş piyasasının beklenti ve ihtiyaçlarına uygun nitelikteki stratejik iş gücünü yetiştirebilmeye yönelik model olarak belgeli kalifiye personel yetiştirmektir. Aksaray ilimizde gelişime açık bir il olması ve hızlı bir şekilde gelişmesi neticesinde iş dünyasının insan kaynakları sorunlarını ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlarının temelinin oluşturan nitelikli işgücü ihtiyaçlarının giderilmesi yatmaktadır” dedi.
Bu sorunun aşılması temel olarak bu türlü eğitim faaliyetleri veren kurumların desteklenmesi neticesinde Mesleki Eğitim kurumundan eğitim alan bireyler almış oldukları eğitimlerle niteliklerine uygun işlerde çalışma imkânı sağladığını bertilen Önde Danışmalık ve Mesleki Eğitim Genel Koordinatörü Mahmut Eser; Bu yolla da işsizliğin de azalmasına ve nitelikli işgücü de artması sağlanmaktadır. Mesleki eğitimin sürekliliğini, kalitesini ve verimliliğini artıracak düzenlemeleri hayata geçirmesi zorunludur. Meslek kuruluşları ile diyalog içinde yapılacak çalışmalar, çağa yakışır modern mesleki eğitimin ülkede kurumsallaşması ve özendirilmesi açısından çok önemlidir. Teknolojik gelişmelerin şekillendirdiği yeni dünya düzeni, toplumun her kesimini, mesleki eğitimin yaygınlaştırılması, kalitesinin artırılması konusunda daha fazla çaba sarf etmeye zorlamaktadır. Mesleki ve teknik öğretim; kalkınmanın hızlandırılması, istihdamın artırılması ve ülkenin rekabet gücünün yükseltilmesi yönünden kritik öneme sahiptir.
Bu önemin, toplumun her kesimine tarafından benimsi ve kavranması için her konu bilgi sahibi olmaları sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2013 Güvenli Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.