FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
Fenerbahçe Üniversitesi'nin kuruluş, yönetim ve işleyişine ilişkin Çalıştay, Faruk Ilgaz Tesislerimizde yapıldı.
17 Nisan 2016 Pazar 15:34
Saat 10.30'da başlayıp, 15.30'da sona eren Çalıştay’ın açılış konuşması Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu yaptı. Asbaşkanlarımızdan Sayın Şekip Mosturoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Türk spor kamuoyu tarafından da tartışmasız kabul edildiği üzere Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Türk sporunda gerçekleşen değişimin ve gelişmenin öncüsü ve lideridir. Sayın Başkanımızın yönetiminde Kulübümüz, faaliyette bulunduğu tüm spor dallarında zirveye oynamayı gelenek haline getirmiş, milli takımlara uluslararası yarışmalarda ve olimpiyat oyunlarında en çok sporcu gönderen Kulüp olmuştur.
Bu dönemin başında öncelikle taraftarlarımızın konforlu bir ortamda maçları seyredebilmesine olanak sağlayan modern bir stadyumun inşaatı gerçekleştirilmiştir. Ardından büyük bir tesisleşme hamlesi gerçekleştirilmek suretiyle kulübümüze kalıcı eserler kazandırılmıştır. Ekonomik anlamda da önemli gelişmeler yaşanmış; kulübümüzün dönemin başında 21.000.000.-USD olan bütçesi 241.000.000.-USD gibi olağanüstü bir büyüklüğe ulaşmıştır.
Büyük Önderimiz Atatürk, 03.05.1918 tarihinde gerçekleşen ziyareti sırasında “asarı mesaisi sebebi” ile “erbabı himmeti” tebrik etmiş duygu ve düşüncelerini kendi el yazısı ile yazmak ve imzalamak suretiyle kulübümüze önemli bir miras bırakmıştır. Tarihi tüzüğümüzde ise kulübün takip ettiği amaç ve gayenin “memlekette bedeni ve fikri terbiyenin yayılmasına çalışmak ve vatan gençlerine vatanın korunmasına zorluklara ve askeri seferberliklere alıştırmak” olduğu yazılıdır. Bu iki husus bir arada değerlendirildiğinde, o tarihteki yöneticilerimize Atatürk tarafından layık görülen bu tebriğin, Fenerbahçe Spor Kulübünün, o dönemde memlekette bedeni ve fikri terbiyenin yayılması hususunda gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerden dolayı da yapılmış olduğu anlaşılmaktadır.
Başkanımız çok uzun bir süreden beri vakıf üniversitesi kurma düşüncesini “en büyük hayali” olarak kamuoyu ile paylaşmaktadır. Başkanımızın bu büyük hayali, kuruluş tüzüğümüzde düzenlenen Kulübümüzün amaç ve gayesine uygun olduğu gibi, Atatürk’ün tebriklerine mahzar olan o dönemin yöneticilerinin hizmetlerinin de bir benzeridir.
Başkanımız, bu düşüncesinin odağına, genelde tüm spor endüstrisine, özelde Fenerbahçe Spor Kulübüne hizmet verecek nitelikli insan yetiştirme amacı koymuştur.
Bilimin spor alanına girmesi ile spor sektöründe her aşamada verilen hizmetin kalitesi artacak ve bunun sonucunda bir yandan sportif rekabet gücü gelişecek, bir yandan da spor sektöründe üretilen katma değer yükseltilmek suretiyle güçlü kulüp yapıları ortaya çıkacaktır. Fenerbahçe Üniversitesi bu noktadan hareketle ağırlıklı olarak “tematik” bir üniversite olacaktır.
Gerek Kulübümüzün sahip olduğu imkanlar, gerekse kulübümüzün iştiraki olan şirketlerinin sağlayacağı imkanlar sayesinde Fenerbahçe Üniversitesi öğrencileri eğitim ile uygulamayı aynı anda gerçekleştirmiş olacaktır. Bu noktada önemle belirtmek isteriz ki, Fenerbahçe Üniversitesi’nin gerek kurucu gücü gerekse varlığının devamının dayanağı büyük Fenerbahçe ailesi olmakla birlikte üniversitemiz ulusumuzun bir değeri olacak ve milletimizin tamamına hizmet edecektir.
Sahip olduğu eğitim kurumları ile uzun yıllardır milli eğitime hizmet sunan Fenerbahçe Spor Kulübü, çağdaş, modern, Atatürkçü nesilleri yetiştirmek gayret ve ilkesi ile Türk milletinin emrindedir. Fenerbahçe Üniversitesi, bir spor kulübünün kurduğu vakıf vasıtasıyla dünyada eşi ve benzeri olmayan ilk ve tek Üniversite olarak kurulmaktadır. Bu üniversite, Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinin en önemli parçalarından biri olarak Fenerbahçe kültürüne sürekli bir katkı sağlayacaktır.
YÖK Genel Kurulu, 17.03.2016 tarihinde Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının İstanbul’da “Fenerbahçe Üniversitesi” ismiyle Üniversite kurulmasına ilişkin teklifi, yaptığımız sunum sonrasında uygun bularak kabul etmiştir.
Böylece Başkanımızın bir büyük hayalinin hayata geçirilmesinin ilk adımı atılmış olup, bu aşamadan sonra Üniversitemizin mükemmel bir şekilde eğitim hayatına başlamasını sağlayacak yol haritasının belirlenmesi hususunda siz değerli bilim insanlarının Fenerbahçe Üniversite’ne büyük katkı sağlayacak çok önemli buluduğumuz görüş ve önerilerinin alınması amacı ile bu toplantının yapılmasına karar verilmiştir.
Bugün ilkini gerçekleştireceğimiz bu toplantının Fenerbahçe Üniversitesine hayırlı olmasını diler, katılımınızdan dolayı Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuz adına hepinize şükranlarımızı sunarım.”
Asbaşkan Şekip Mosturoğlu'nun konuşmasının ardından Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili barkovizyon gösterimi gerçekleştirdi. Daha sonra akademisyenler söz alarak Fenerbahçe Üniversitesi'ne ilişkin önerilerini paylaştı.
Başkanımız Aziz Yıldırım’ın Çalıştay’daki Konuşması
Çalıştay’ın sonunda alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Başkanımız Aziz Yıldırım, öğretim görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Değerli Fenerbahçeliler, değerli hocalarımız, değerli eğitimciler, hoş geldiniz.
Şekip Bey’in üniversite ile ilgili anlattığı bütün konular, YÖK’e müracaatın bir sunumudur. Üniversitenin kuruluşu için Milli Eğitim Bakanlığı’na YÖK tarafından yazı gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da bu yazı Bakanlar Kurulu’na ve alt komisyona gitmek üzere Meclis’e gidecek. Meclis’ten geçtiği zaman üniversiteyi kurma hakkını almış olacağız. Buna bir süreç lazım. Sizlerinde kürsüde ifade ettiği gibi bu süreç 2-3 sene değil, belki 3 ay. Haziran da meclis tatile giriyor, tatil dönüşü Eylül ya da Ekim ayında en geç tahminim bu izin çıkacaktır.
Şimdi burada yapılacak çalışmaların hepsinde istediğim şu; fiziki yapısıyla ilgili çalışmaları biz başlattık. Sizlerden de destek istiyoruz. Orada yapılacak binaların fiziki yapısı içerisinde bulunması gereken neler var? Odalar, kaç metrekare olmalı? Kaç kişilik olmalı? Kantini, amfisi ne olmalı. Bunların hepsiyle ilgili bir çalışma başlattık. Arkadaşlar Koç Üniversitesi'ne gitti. Mimarlar ve mühendislerle beraber Ender bey ile Vedat bey de gittiler; baktılar. Mimarlar çalışıyorlar. Sonra Sabancı Üniversitesi'ne, ardından da Özyeğin Üniversitesi’ne gidecekler ama biz sizlerden de istiyoruz. Hocalar ve öğretim görevlileri için orada ayrı ayrı oda mı olsun? Yoksa hepsi bir arada mı olsun. Hem ayrı hem birlikte olacakları bir mekan mı yaratalım? Her şeyi sizlerden istiyoruz.
Benim iki çocuğum üniversiteden mezun oldu, mezuniyetlerine dahi gidemedim. Hep Fenerbahçe’nin peşindeydik. Onların hiçbir dersine gitmeyen insanım. Okula gidip de, hocalarıyla görüşen biri değilim. O yüzden benim üniversite kuruluşunda bir katkım olmaz. Bunu bilin yani. O yüzden sizlerden yardım ve destek istiyorum.
İlk toplantı bu. Haftaya ilk vakıf toplantısını yaptıracağım. Danışma kurulunun kurulması için yetki çıkacak yönetimden. Zamanımız var. Daha sonra neler yapmamız gerekir; parasal konularda kimsenin çekincesi olmasın. Dedik ki; Hedef 1 Milyon Üye Projesi’nden gelen maddi kazancı biz buraya ayıracağız. Şu anda da bizim vakıfın 18 trilyon nakit, geri kalanı da gayrimenkul olmak üzere; toplam 55 trilyonluk bir yatırımımız var. Bizim yaptığımız hesaplara göre her sene en azından 100 trilyona yakın bir bedel üyelikten gelecek ve buraya aktarılabilir.
Üniversite kurmak önemli. Tabi mesuliyetleri var. Bunların en önemlisi doğru adım atarak; doğru bir şekilde kurulmasını sağlamak. Destek olun. Ne zaman istiyorsanız kulübe gelin; toplantı yapmaya. Sadece Fenerbahçelilerin değil, kulüp tutan tutmayan herkesin eğitim gördüğü bir üniversite olsun. İyi ki varsınız.”
Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2013 Güvenli Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.