08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

OSMAN SINAV'DAN MÜTHİŞ PROJE

Ürdün’de yeni projesini tanıtan Osman Sınav, bu kez 2. Abdülhamid'in perspektifine ışık tutarak, Hicaz Demiryolları üzerine film yapacak.

Osman Sınav'dan müthiş proje

 

Ünlü Yö­net­men Os­man Sı­nav, Sul­tan 2. Ab­dül­ha­mid'in pers­pek­ti­fi­ne ihtiyaç duyulduğunu be­lir­te­rek, 2. Ab­dül­ha­mid ve Hi­caz De­mir­yol­la­rı üze­ri­ne film yap­mak is­te­di­ği­ni açık­la­dı.

Yu­nus Em­re Ens­ti­tü­sü'nün Ür­dün'de dü­zen­le­di­ği "Tür­ki­ye Gün­le­ri" et­kin­lik­le­ri­ne ka­tı­lan Sı­nav, Os­man­lı tre­ni ile ger­çek­leş­ti­ri­len ta­ri­hi Hi­caz De­mir­yo­lu se­ya­ha­ti hak­kın­da­ki duy­gu­la­rı­nı pay­laş­tı.

‘TA­RİH FARK­LI OLUR­DU­’

Hi­caz De­mir­yo­lu'nu "müt­hiş pro­je" ola­rak ta­nım­la­yan Sı­nav, "Tren­le nos­tal­jik ge­zi sü­resin­ce hep şu­nu dü­şün­düm; Ab­dül­ha­mid Han, Ber­lin-Bağ­dat-Hi­caz de­mir­yo­lu hat­tı­nı ta­mam­la­ya­bil­sey­di, ta­rih aca­ba bu­gün na­sıl olur­du? Her­hal­de ta­rih, bu­gün bi­raz fark­lı olurdu" di­ye ko­nuş­tu.

‘BU­NA İH­Tİ­YA­CI­MIZ VA­R’

Pro­je­nin "ta­ri­hin akı­şı­nı de­ğiş­ti­re­cek bir pro­je" ol­du­ğu­na dik­kat çe­ken Sı­nav, “Ma­ale­sef de­mir­yo­lu sa­bo­taj­lar­la ta­mam­la­na­ma­dı­ğı için ta­ri­hin akı­şı de­ğiş­ti­ri­le­me­miş. Bu­gün bel­ki de­mir­yo­lu­na ih­ti­ya­cı­mız yok ama Ab­dül­ha­mid Ha­n’­ın o pers­pek­ti­fi­ne ih­ti­ya­cı­mız var. O pers­pek­tif­ten ba­ka­rak bu­gün Or­ta­do­ğu me­se­le­si­ne ye­ni yo­rum ge­tir­mek ge­rek­li di­ye dü­şü­nü­yo­ru­m” de­di.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.