TMO ÜRETİCİYİ TÜCCARA TESLİM EDİYOR
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, TMO hububat alım merkezlerinde vardiyalı sistemle 24 saat ve pazar günleri de çalışılması gerektiğini söyledi.
13 Temmuz 2015 Pazartesi 18:15
Konya'da hububat hasadı tüm hızıyla devam ederken, üreticinin Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alım merkezleri ile başı dertte. Randevu sistemi ile alım yapan TMO’nun, 1 ayı aşkın tarihlerde randevu vermesi, üreticinin piyasaya yönlenmesine bir diğer deyişle tüccarın insafına terk edilmesine ve ürününü düşük fiyatla elden çıkarmasına neden oluyor.
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da kendisine ulaşan şikayetleri Meclis gündemine taşıdı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bozkurt, üretici mağduriyetlerini dile getirdi.
Ana misyonu, başta hububat olmak üzere, faaliyet alanındaki tarımsal ürün piyasalarını düzenleyerek üretici ve tüketiciyi koruyacak düzenleyici tedbirleri almak olan TMO’nun Konya genelinde üreticiyi mağdur ettiğini belirten CHP’li Bozkurt, randevu sisteminin ağır işlemesinin ve üreticiye geç tarihlere randevu verilmesinin, üreticinin piyasaya yönlenmesine bir diğer deyişle tüccarın insafına terk edilmesine neden olduğunu ifade etti.
Üreticinin ürününü düşük fiyatla elden çıkardığını dile getiren Bozkurt, “ İleri tarihlere randevu alan üreticinin ürünü, kamyon kasalarında beklemekte ve üreticiye maliyeti her geçen gün artmaktadır” dedi.
“Üreticilerin mağduriyetleri ile ilgili resmi makamlara ulaşmış şikayetler mevcut mudur; bu şikayetler göz önüne alınarak acil bir politika üretilmesi düşünülmekte midir?” diye soran CHP’li Bozkurt, bu mağduriyetleri gidermek adına TMO hububat alım merkezlerinde günlük mesai saatlerinin uzatılması, vardiyalı sistemle 24 saat çalışılması ve pazar günleri de ürün alımı yapılması seçeneklerinin düşünülüp düşünülmediğini sordu.
Bozkurt önergesinde ayrıca şu soruları yönetti:
-Randevulu sistemdeki aksaklıklar değerlendirildiğinde, mevcut sorunların yeniden yaşanmaması için ne tür önlemler alınacaktır? Yoğun şikayetler dikkate alınarak randevulu sistemden vazgeçilmesi düşünülmekte midir?
-AKS ekmeklik buğdayın müdahale alım fiyatının ton başına 862 TL olarak belirlendiği evvelce kamuoyuna duyurulmasına rağmen, üreticiler ürünlerinin söz konusu fiyatın çok daha altında alındığını dile getirmektedir. Taban fiyatın altında alım yapılarak mağduriyet yaratılmasının sebebi nedir?
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2013 Güvenli Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.