Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1299’da gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mehmet Şener, dekanlar, öğretim elemanları ve kalite komisyonu üyeleri katıldı.
KONUNUN AKADEMİK VE İDARİ BOYUTLARI VAR
Toplantıda Rektör Prof. Dr. Adnan Görür bir açış konuşması yaparak kalite güvencesiyle ilgili yapılması gereken iki temel konunun olduğunu ifade etti. Bunlardan birinin konunun akademik boyutu, diğerinin ise idari boyutu olduğunu vurgulayan Rektör Görür; “İdari boyutuyla ilgili zaten geçmişten beri bir çalışma yapılıyordu. Biz herhangi bir yönetmelik herhangi bir mevzuat olmaksızın kendimiz böyle bir ihtiyacın olduğunu düşünerek bir çalışma başlattık ve bu anlamda rektörlükteki 8 daireden 5’inin iş analizleri tamamlandı ve o analize göre onlar çalışmalarını devam ettiriyorlar” dedi.
Rektör Görür, tüm birimlerin kendi iş analizlerini yapacağını ve her memurun yapması gereken işi tanımlı hale getirip iş süreçlerini analiz edeceklerini belirterek “Buradaki amacımız her elemanın yapacağı işin net olarak tanımlı olması ve o iş kapsamında görevler verilmesi, işin kimler tarafından yapılacağının tartışma konusu olmaması ve o işin ne kadar sürede tamamlanacağıdır” diye konuştu.
AKREDİTASYON ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DAHA DA ÖNEM KAZANACAK
Kalite konusunun akademik boyutunun da oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Ağustos ayında YÖK kalite güvencesiyle ilgili bir yönetmelik çıkardı. Bu yönetmeliğe bağlı olarak her üniversitede her yükseköğretim kurumunda bir kalite komisyonunun kurulması gerekiyordu. Senato kararıyla bu komisyon, iki hafta önceki senato toplantısında kuruldu. Bu komisyonun çalışmaları şu anda başlamış durumda. Bu komisyonun yapması gereken çalışmalardan birisi bugünün konusu olan akreditasyon. Bu konuda mühendislik fakültesinin bir deneyimi oldu. Onlar bir yıldan daha fazla hatta iki yıllık bir çalışma sonucunda, iki bölüm de hem 1.öğretim, hem 2.öğretimler olmak üzere 2 yıl süreyle akredite oldular, tabi onların işi hala devam ediyor. Çünkü tam akreditasyon diyelim onun için beş yıllık bir onay alınması gerekiyor. 2 yıllık ön akreditasyon yapıldı. Onun için de oradaki deneyimleri aktarmak orada ne yapıldığını ne yapılması gerektiğini aktarmak üzere Mühendislik Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran sizlere bilgilendirme yapacak. Bugünkü toplantımızın nedeni o.
MESLEK YÜKSEKOKULLARIDA KALİTE ÇALIŞMALARI YAPACAK
Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, meslek yüksekokulları ile ilgili herhangi bir akreditasyon olmamasına rağmen onlarında bu çalışmayı yapmaları gerektiğini ifade ederek; “Mühendislik fakültesi için MÜDEK, Fen Edebiyat Fakültesi için FEDEK, Eğitim Fakülteleri için EFDEK var. Meslek Yüksekokulları için böyle bir durum yok fakat biz aynı şeyi meslek yüksekokullarından da istiyoruz. Yani burada bir akreditasyon sürecini nasıl geçiriyorsak aynı süreçten Meslek Yüksekokullarının programları da geçecekler. Onun için Meslek Yüksekokullarını bunun dışında düşünmek gibi bir lüksümüz yok” dedi.
Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin 2 Lisans Programına Akreditasyon belgesi alınmasıyla ilgili süreci ve yapılması gerekenleri katılımcılarla paylaştı. aksaraymedya.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.