• BIST 9724.5
  • Altın 2975.528
  • Dolar 35.0159
  • Euro 36.7713
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

Psikolog Buse SAĞLAM “Çocuklara Okulu Sevdirmenin Yollarını Açıkladı”

Psikolog Buse  SAĞLAM “Çocuklara Okulu Sevdirmenin Yollarını Açıkladı”
Yakın zamanda açılan okulların etkisiyle en çok karşılaştığım sorular içerisinde, okula gitmeyi reddetmek,  çocuğun okula karşı hissettiği yoğun korku hali aileleri de endişelendirerek zor duruma sokmaktadır.

Psikolog Buse Sağlam yaptığı açıklamada: Yakın zamanda açılan okulların etkisiyle en çok karşılaştığım sorular içerisinde, okula gitmeyi reddetmek,  çocuğun okula karşı hissettiği yoğun korku hali aileleri de endişelendirerek zor duruma sokmaktadır.

Çocukların okul fobisi kişiye göre farklılık gösterebilmektedir. Bu durum en çok anaokuluna yeni başlayan çocuklarda görülmektedir. Okul fobi sadece okula yeni başlayan çocuklarda değil ergenliğe yeni adım atmış bireylerde de görülmektedir.  Genellikle okulu reddeden çocuklar uzun süre annesinden ayrı kalmamış sağlıklı bağlanma süreci oluşturulmamış çocuklar olmaktadır.

Fakat doğru adımlarla çocuğun okulu neden istemediği hakkında çözüme yönelik profesyonel analizlerin yapılması bu dönemin daha ağrısız geçmesine olanak sağlar. Soruna geniş kapsamlı bakılmalıdır. Bu durum sadece çocukla alakalı olmayabilir, aileyle alakalı durumlar söz konusu olabilir bu yüzden nedenleri araştırılmadan çocuğa öfke ve suçlama içeren davranışlarda bulunulmamalıdır. İlk olarak neden okula gitmek istemediğini çocukla konuşulmalı rahatsız eden durumları öğrenmeli ve gerekiyorsa bir uzmandan yardım alınmalıdır. Çocuk anne babayı eve gittiğinde ya da okuldan almaya geldiklerin de bulabileceğine güvenebilmelidir.

Psikolog Sağlam Açıklamasının Devamında:

NASIL BİR YOL İZLEMELİYİZ?

Sorunun aile içinde oluşan bir nedenden kaynaklı ise aile içindeki iletişim güçlendirilerek sorunun kaynağına inilmelidir. Okulla alakalı bir sorun ise son çare olarak sınıf düzenlemelerinde değişimler yapılmalıdır. Çocuk ebeveyninden ayrılma kaygısı yaşıyorsa anne baba aşamalı olarak çocuk kendini rahat hissedene kadar yanında bulunmalıdır. Okula bırakma ve okuldan ayrılma süresiyle ilgili çocuğa göz hizasında açıklamalar yapılmalıdır.Çocuklar okulla tehdit edilmemelidir. Okul çocuğun zihninde kötü algı yaratacak şekilde cümleler kurulmamalıdır.  Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300