Dünya iyiye mi gidiyor kötüye mi? Bu sorunun cevabını bilemesek de iyilikleri çoğaltmaya ve iyi hikayeleri duymaya her zamankinden çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde yaşadığımızı biliyoruz!
Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin gönüllü çabalarıyla gerçekleşen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”, dokuzuncu yılında da, onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleriyle bu hikayeleri görünür kılmayı amaçlıyor.
Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), yıllar içerisinde 20 şehre yayılarak, katılımcılarına yaşamlarında değişim yaratmaları için ilham ve güç veren bir buluşma haline geldi. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.
Konya’da Mimarlar Odası Konya Şubesi işbirliği ile 2. si düzenlenen festival, MİMARLAR ODASI KONYA ŞUBESİ MİMAR EVİ’ nde gerçekleşecek.
Filmler Dünyayı Değiştirir mi Bilinmez Ama Onları İzleyenler Değiştirebilir
Sürdürülebilir bir yaşam ancak hep birlikte mümkün! İçinde yaşadığımız gezegene şekil vermeye gücü yeten bir tür olarak yaşamın serpildiği bir dünya yaratmak bizim elimizde... Belki de tek ihtiyacımız bunun mümkün olduğunun topyekun bilincine ulaşmak. İşte bu bilincin yaygınlaşmasına ve ihtiyacımız olan yeni hikayenin yaratılmasına katkı vermek üzere, farklı ülkelerden özenle seçilmiş belgesel filmler yüzlerce gönüllünün desteği ile 9. yılında 20 şehirde izleyicisiyle buluşuyor.
Sürdürülebilir Yaşamın Anahtarı Çeşitlilik
Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, kamu ve yerel yönetim çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte nasıl bir dünyada yaşayacağını merak eden ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.
Yepyeni Bir Hikaye Yaratmak için Sen de Katıl
2016 film seçkisi atığın ne kadar değerli bir kaynak olduğunu, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretmek için işbirliğinin potansiyelini, ekonomik demokrasinin ve kooperatif iş modellerinin gücünü, gerçek gıdanın nasıl mümkün olduğunu, yerelin değerini ve birçok yaratıcı çözümü aktarırken bizi de harekete geçmeye çağırıyor: Değişebiliriz, yeni bir hikaye yaratabiliriz...
Kolektif Festival
SYFF bu yıl da Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin “Siz de Yapabilirsiniz!” çağrısına kulak veren Yerel STK’lar ve aktivist gruplardan oluşan ekiplerle işbirliği ile Türkiye’nin farklı köşelerindeki 20 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.
İzleyicisiyle, Gönüllüsüyle, Destekçisiyle, Konuşmacılarıyla Bütünleşik Etkinlik
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), her sene sayısı artan tutkulu ve meraklı izleyicileri, filmlerin ardından yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacıları, festivalin gerçekleşmesine katkı veren yüzlerce gönüllüsü, bazen belgesellerde gördüklerimizden sonra sarsıldığımızda yaşamı kutlayan performansları ile içimizi açan sanatçıları, sürdürülebilir yaşam vizyonunu paylaşan kurumsal destekçileri ile bir bütün olma özelliği taşıyor.
Festival Destekçileri:
Buluşum Platformu
Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği
Sivil Düşün AB Programı
Film Destekçisi:
ABD İstanbul Başkonsolosluğu
Festival Dostu:
İstanbul Fransız Kültür Merkezi
Ekol Lojistik
Fransız Kalkınma Ajansı AFD
Petra The Flooring Co.
Sanatorium Sanat Galerisi
Hizmet Destekçileri:
Dinamo İstanbul
Myra İletişim Tasarım Ajansı
Basın Destekçileri:
Açık Radyo
EkoIQ
Gaia Dergi
Yeşil Gazete
Yerel Organizasyon:
Mimarlar Odası Konya Şubesi
Mekan Destekçisi:
Mimarlar Odası Konya Şubesi
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Hakkında:
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi algılanması ve ilham veren çözümlerin paylaşılması amacıyla düzenleniyor.
Festivali gerçekleştiren Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, bireylerin “kelebek etkisi yaratacak” projeleri kolektif olarak hayata geçirmesi amacıyla doğdu. Çeşitliliğe değer veren açık ve esnek yapısıyla tamamen sivil bir oluşum olan Kolektif, film festivali gibi sürdürülebilir yaşam konusuyla ilgili farkındalık artırıcı çalışmaları, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin vizyonunu paylaşan bireyler ve organizasyonların desteği ve katılımıyla sürdürüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.