Konya Tekonokent ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından patent bilgilendirme toplantılarının 22’ncisi ‘Patent Günleri-22’ adı altında gerçekleştirildi.
Konya Teknokent Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, İnventram A.Ş. Genel Müdürü Cem Soysal, hayırsever Aynur Kasabalı, farklı üniversitelerden akademisyenler, firma yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
SELÇUK, 176 ÜNİVERSİTENİN İÇİNDE 1’NCİ SIRADA
Etkinliğin açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Konya Tekonokent ve Selçuk TTO, Selçuk Üniversitesi’nin yanı sıra KOP Bölgesi illerindeki üniversitelere de hizmet vermektedir. Selçuk Üniversitesi 80 bin öğrencisiyle çok geniş bir alana yayılan ve birçok alanda varolan bir üniversitedir. Diğer taraftan Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’nde de ilk 10’da yer alan tek Anadolu üniversitesidir. Türkiye’de 176 üniversitenin içinde yaptığı patent çalışmalarıyla Selçuk Üniversitesi 1’nci sıradadır. Üniversiteleri gelişen dünyaya ayak uyduramayan ve ar-ge çalışmaları yapmayan bir ülkenin gerçek anlamda gelişmiş olduğunu söyleyemeyiz. Bizler de ülkemizin gelişmesine katkı sağlamak için patent başvuruları yaparak bunları ticarileştirip ürüne dönüştüreceğiz ki ülkemize gerçek bir katma değer sağlayalım. Bu etkinlik bu hedef doğrultusunda gerçekleştirilen son derece önemli bir çalışma” dedi.
“ULUSAL VE ULUSLAR ARASI ALANDA 200’E YAKIN BULUŞ YAPILDI”
Etkinliğin açılışında konuşan Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade ise, “Önceden patentin önemi ve bu konuda farkındalık oluşturmak için çok fazla çaba harcadık. Şimdi bunların geri dönüşünü alıyoruz. Buluşu ya da bir düşüncesi olan bilim insanları bize ulaşıyor ve bu konuda neler yapılabileceği konusunda bilgi alıyorlar. Daha sonra da birlikte çalışmaya başlıyoruz. Bu süreçlerin sonuçlarını da Konya Teknokent olarak, ulusal ve uluslararası alanda yapılan 200’e yakın buluşla gördük. Artık buluşçularımızı başka türlü motive etmemiz gerekiyor. Yapılan buluşları ekonomik yarara dönüştürerek, bundan buluşu yapanın, ülkesinin ve dünyanın da kazanmasını istiyoruz. Bu konuda olumlu gelişmeler var ama işin henüz çok başındayız. Önümüzdeki zamanlarda bu durumun daha da iyiye gideceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
“GENÇLER, BİZLERE EMANET”
Açılış konuşmalarından sonra Selçuk TTO Proje Pazarındaki gençlere hayırvever Aynur Kasabalı tarafından hediye verildi. Kasabalı, 19 yıldır Konya’da yaşadığını ve ilk tanıdığı üniversitenin Selçuk Üniversitesi olduğunu söyledi. Aynur Kasabalı, “Türkiye’nin dört bir yanından eğitim almak ve kendilerini yetiştirmek için Konya’ya gelen gençler, ailelerinin tüm Konyalılara emanetidir. Hepimizin olan bu çocuklara daima kucak açalım ve onların eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için hemşehrilerimin de ellerinden geleni yapmalarını istiyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmaları ve hediye takdiminin ardından ‘Teknolojinin Ticarileştirilmesi’ konulu misafir sunumuna geçildi ve daha sonra da ticarileştirme amaçlı ikili görüşmelerle etkinlik sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.